Insinööriopiskelijaliitto

 

Liittomme

Insinööriopiskelijaliitto IOL ry on Akavalaisen Insinööriliitto IL ry:n suurin jäsenjärjestö. Jäseniä on noin 17 000 ja he ovat järjestäytyneet liittoon 24 paikallisyhdistyksen kautta.
IOL:lla on vähintään yksi paikallisyhdistys jokaisessa suomenkielistä tekniikan koulutusta tarjoavassa ammattikorkeakoulussa.

IOL:n paikallisyhdistykset

Paikallisyhdistykset ovat jäsenen lähin kontakti Insinööriopiskelijaliittoon. Paikallisyhdistykset järjestävät aktiivista opiskelijatoimintaa kukin omalla tavallaan. Seuraile py:n ilmoittelua koulullasi ja lähde rohkeasti mukaan!

Alla olevasta listasta löydät oman paikallisyhdistyksesi ja linkin yhteystietoihin sekä kotisivulle. Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa! Monilla py:illä on myös oma toimisto, jonne jokainen on jäsenyydestä riippumatta tervetullut. Vieraile siellä, lähde mukaan ja tapaa monta uutta kasvoa!

Yhdistystoiminta tempaa mukaansa arvaamattoman nopeasti, ties vaikka juuri sinä olet kohta aktiivisesti mukana paikallisyhdistyksesi toiminnassa.

IOL:n toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen

Paikallisyhdistysten toimintaa organisoivat paikallisyhdistysten jäsenten valitsemat luottamustoimiset hallituksen jäsenet. Toiminnan ydin on paikallisyhdistyksen hallituksen apuna toimiva yhteyshenkilöverkosto, joka muodostuu luokkien valitsemista yhteyshenkilöistä. Näin turvataan molemminpuolinen tiedonkulku paikallisyhdistyksen hallituksen ja jäsenistön välillä.

Ylintä päätösvaltaa Insinööriopiskelijaliitossa käyttää vuosittainen liittokokous, jonne yhdistykset lähettävät edustajansa. Yhdistysten äänivalta kokouksessa on suhteutettu yhdistyksen kokoon.

Liittokokous valitsee IOL:lle kalenterivuodeksi luottamustoimisen liittohallituksen, johon kuuluvat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, kuusi varsinaista jäsentä ja yksi varajäsen. Hallitus valitsee keskuudestaan jokaiselle hallituksen jäsenelle vastuualueen (esim. koulutuspolitiikka, järjestöasiat, kulttuuri jne.), jonka toiminnasta kukin vastaa hallitusvuotensa.

Jokaisella hallituksen jäsenellä puheenjohtajaa lukuun ottamatta on myös aluevastuuyhdistyksiä eli hallituksen jäsenet toimivat ns. kummeina IOL:n paikallisyhdistyksille.